- 500 g liszt (Nagyi titka Extra finom süteményliszt)
- 2 tk sütőpor
- 85 g nádcukor
- 250 g vaj vagy Ráma vajasíz
- 85 ml tejföl
- 1 kg eper
- nádcukor ízlés szerint
- 2 púpos evőkanál étkezési keményítő
Közben az epret alaposan megmosom, a szemeket négy részre vágom, majd egy tálban összekeverem a cukorral és az étkezési keményítővel.
A tésztát kb. 3/4 - 1/4 arányban elosztom. A nagyobbik felét - lisztezett felületen - kör formára kinyújtom, hogy pont beterítse a piteforma alját és oldalát (nem kell kivajazni a sütőformát). Ebben elegyengetem az epres masszát. A tészta kisebbik részét kinyújtom, csíkokra vágom, majd a pite tetejére teszem rácsot alkotva.
Légkeveréses sütőben 180 fokon 30 perc alatt sül készre.
Egy kicsit érdemes várni a kóstolással - bár csábító az illata - mivel ahogy hűl, gyönyörűen összeáll az epres töltelék, a keményítő fantasztikusan összetartja.
És az íze: nagybetűsen Isteni, omlós tésztával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése