2017. március 31., péntek

Sárkánytészta

Önmagában is laktató főétel, fantasztikus ízekkel, ami után már csak egy kis laza, könnyű édességet tudok elképzelni kényeztetésnek.

Hozzávalók :

1 fej vöröshagyma
30 dkg sárgarépa
1 kisebb fej fehér káposzta
500 g durumtészta
1 kávéskanál fokhagyma
5 ek.szójaszósz / lehet több is/
őrölt chili paprika /ízlés szerint/
1,5 kk. garam masala
tiszta só
kókuszolaj

Elkészítés:

A tésztát a szokásos módon kifőzzük, leszűrjük és kevés kókuszolajon átforgatjuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk.
A sárgarépát durva reszelőn lereszeljük. A káposztát vékonyra szeleteljük.
Nagyobb méretű wokban megdinsztelem a vöröshagymát.Persze akinek nincs, egy nagyobb méretű serpenyő is megfelel.
Fontos, hogy inkább pirítsuk, mint pároljuk. Borítsuk bele a káposztát, a sárgarépát.Kevés ideig fonnyasszuk, a zöldségek "roppanósak” legyenek.
Tegyük hozzá a zúzott fokhagymát, garam masalát, sót.
A kifőzött tésztát óvatosan ráborítjuk.
Locsoljuk nyakon a szójaszósszal, és szórjuk meg chilivel. Vigyázzunk, ne essünk túlzásba a sóval, mert a szójaszósz meglehetősen sós. Amennyiben apróságok is az asztalnál ülnek a chilit utólag is rászórhatjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések