150 g köles
30 g búzadara
30 g kukoricadara
4 dl nagyon sűrű kókusztej (konzerves)
1 citrom leve
2 ek nádcukor
1 mk vaníliapor
zsemlemorzsa, vagy pirított, őröld dió (a forgatáshoz)
4 dl nagyon sűrű kókusztej (konzerves)
1 citrom leve
2 ek nádcukor
1 mk vaníliapor
zsemlemorzsa, vagy pirított, őröld dió (a forgatáshoz)
Öntet:
2 dl szójajoghurt (én saját készítésű rizs-kesudió joghurttal készítettem)
1 citrom levét tettem bele
porcukor ízlés szerint (édesen a legfinomabb)
egy mk. vaníliapor
+ saját készítésű ricottát tettem bele a végén
Elkészítés:
A kölest átöblítem és utána 3 dl vízben puhára főzöm (ne maradjon víz rajta, majdnem száraznak kell lennie), majd hozzáadom a darát, a kukoricát, cukrot és a kókusztejet. Pár percig még melegítem, jól összekeverem, majd hagyom hűlni. Amikor már nagyjából kihűlt, rányomom a citromlevet, beleteszem a vaníliát, összekeverem. Közben kevés kókuszolajon pirítok zsemlemorzsát. Ha ezzel készen vagyunk, akkor még az öntetet is elkészítjük. Most már lehet formázni, és mehet bele a zsemlemorzsába. Finom házi lekvárral, és szeletelt mandulával díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése