Hozzávalók:
1/2 kg tönköly fehérliszt
1 tk. só
3 ek. kókuszolaj
3 dl tisztavíz /langyos/
1 tk. nádcukor
1 cs élesztő /instant/
A sütéshez kókuszolaj /forró/
Elkészítés:
A felfuttatott élesztővel laza szerkezetű tésztát keverünk. Kb.25-30 percig pihentetjük, egy letakart konyharuha alatt. Az eltelt idő után pár kanál kókuszolajjal meglocsoljuk, úgy, hogy a tészta alá is kerüljön belőle. Pár percig tovább hagyjuk kelni. Utána kisebb gömböcöket formázunk a tésztából, amit egy olajos tálcára rakosgatunk. Ismét várunk türelmesen 5-10 percet. Érdemes betartani a várakozást, mert azt tapasztaltam, hogy ezáltal lesz könnyebb, lazább szerkezetű, lyukacsos a tészta. Garantáltan nem süllyed le a serpenyőnk aljára, hogy jól beigya az olajat! A kis gömböcöket tilos nyújtani. Elegendő a kezünkkel széthúzgálni….közelítve kerek formához.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése