Magam is hiszek benne, hogy a finom étel olyan, mint a boldogság – csak akkor az igazi, ha megoszthatjuk valakivel, akit szeretünk …..
Újragondolt gyerekkori kedvencünk, a 10 pontos tejberizs.Igazán nem kell séfnek lenni az elkészítéséhez, mégis valami különlegesebbet, egyedibbet készíthetünk a családnak az asztalra.
Hozzávalók:
30 dkg rizs
4 dl víz
1 l kókusztej
1púpos ek kókusztejpor
nádcukor,vagy agavé szirup
5 dkg vegán vaj
3 dl növényi tejszín /felverve/
1 tábla vegán étcsokoládé vagy veganz csokoládé krém
1 ek. cukrozatlan kakaópor
1 kg friss eper
Elkészítés:
A rizst felteszem főni a vízzel,amikor magába szívta csak akkor adom hozzá a kókusztejet, és a kókusztejport. /Esetleg kevés vaníliamagot. / Felforralás után hozzákeverem a növényi vajat, az édesítőt, és elzárom a tűzhelyet. Mikor már teljesen megduzzadtak a rizsszemek a fele adagba belekavargatom a csokit, és a kakaóport. Miután teljesen kihült a rizs / csak is akkor/ a felvert habot óvatos mozdulatokkal beledolgozom, mind két adagba.
Ezután nincs más hátra,mint a rétegek közé tenni a friss eperdarabkákat.Persze ne sajnáljuk, mert a színe, és az íze teszi felejthetetlenné , és tuti osztatlan sikert arat.
Ha laktató desszertre vágysz , akkor ez a Te recepted.
Tipp:
Poharas desszertnek is elegánsan tudjuk szervírozni, szerintem szebb, mint egy nagy tálba halmozni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése