2017. május 30., kedd

Kapros tökpörkölt - spárgatökből



Nem kell mindig tökfőzelék .
Igen, sokakat ki lehet kergetni a világból a tökfőzelék hallatán , de szerintem mindenképp megér egy próbát , ha a tavaszi zsenge tökből ezt a rendhagyó pörköltet készítjük kedvenc családtagjainknak.

Hozzávalók:

spárgatök 
vöröshagyma 
zöldpaprika 
paradicsom 
só, bors
őrölt pirospaprika 
kaporkókuszolaj

Egy zsenge tököt meghámozunk , kimagozzuk, és felkockázzuk. Egy nagy fej hagymát szintén meghámozunk, felkockázunk. Kevés kókuszolajon a hagymát megfuttatjuk, megszórjuk őrölt pirospaprikával, ha felszáll az illata rádobjuk a tök kockákat, és átkeverjük. Sózzuk, borsozzuk és nagyon kevés vízzel feleresztjük. Most jöhet bele egy kisebb paradicsom, esetleg egy kis zöldpaprika is. 
Félig lefedve addig főzzük, amíg a tökkockák, puhák, üvegesek lesznek, de szétfőniük nem szabad./ kb: 15-20 perc./ A zöldség korától függően lehet, hogy a vizet időnként pótolgatni kell, de soha ne érjen a tök feléig sem. Amikor elkészült, egy marék apróra vágott friss kaprot keverünk bele, amitől mennyei karakteres íze lesz, és  azonnal forrón tésztával és magtejföllel tálaljuk.

1 megjegyzés:

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések