Igen, sokakat ki lehet kergetni a világból a tökfőzelék hallatán , de szerintem mindenképp megér egy próbát , ha a tavaszi zsenge tökből ezt a rendhagyó pörköltet készítjük kedvenc családtagjainknak.
Hozzávalók:
spárgatök
vöröshagyma
zöldpaprika
paradicsom
só, bors
őrölt pirospaprika
vöröshagyma
zöldpaprika
paradicsom
só, bors
őrölt pirospaprika
kaporkókuszolaj
Egy zsenge tököt meghámozunk , kimagozzuk, és felkockázzuk. Egy nagy fej hagymát szintén meghámozunk, felkockázunk. Kevés kókuszolajon a hagymát megfuttatjuk, megszórjuk őrölt pirospaprikával, ha felszáll az illata rádobjuk a tök kockákat, és átkeverjük. Sózzuk, borsozzuk és nagyon kevés vízzel feleresztjük. Most jöhet bele egy kisebb paradicsom, esetleg egy kis zöldpaprika is.
Félig lefedve addig főzzük, amíg a tökkockák, puhák, üvegesek lesznek, de szétfőniük nem szabad./ kb: 15-20 perc./ A zöldség korától függően lehet, hogy a vizet időnként pótolgatni kell, de soha ne érjen a tök feléig sem. Amikor elkészült, egy marék apróra vágott friss kaprot keverünk bele, amitől mennyei karakteres íze lesz, és azonnal forrón tésztával és magtejföllel tálaljuk.
Nagyon jó recept! Holnap ez lesz az ebéd! :)
VálaszTörlés