2019. július 11., csütörtök

Diós zöldek


Hozzávalók:
  • 25 dkg friss ceruzabab
  • 25 dkg zsenge zöldborsó hüvely
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 5 dkg vaj
  • őrölt bors
  • 4 evőkanálnyi durvára vágott, pirított dió
A babot és a borsót gőzpárolóban 20 perc alatt megpárolom. Míg készül, addig a diót egy serpenyőben – szárazon – megpirítom.
Egy nagyobb serpenyőben, vagy wokban felforrósítom a vajat, majd erre jöhetnek a megpárolt zöldek, a só, az őrölt bors, a dió és a vörösborecet. Pár perc alatt összesütöm. És kész!

A ceruzabab és a zöldborsó hüvely gőzpároló hiányában meg is főzhető, csak arra kell ügyelni, hogy roppanós maradjon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések