2019. szeptember 26., csütörtök

Shiitake gombás bableves sült kolbásszal





Hozzávalók:

  • 20 dkg friss shiitake gomba
  • 5 szál sárgarépa
  • 2 szál paszternák
  • 1 kisebb zeller
  • 1 karalábé
  • vörösbab (konzerv, kb. 450 g)
  • 1 lilahagyma
  • só, füstölt só
  • füstölt pirospaprika
  • bors
  • ételízesítő
  • 1 paradicsom
  • szerecsendió
  • babérlevél
  • majoranna
  • petrezselyemzöld
  • kókuszzsír
  • víz
  • gabonakolbász
Elkészítés:
A shiitake gombát megmosom, felszelem. A zöldségeket megpucolom, felaprítom. A kókuszzsíron megdinsztelem az apróra vágott hagymát, majd jöhet rá az összes zöldség. Sózom, dinsztelgetem fedő alatt, hadd puhuljon kicsit így a zöldség.
Jöhet rá a füstölt pirospaprika, vagy pirospaprika egy kis folyékony füsttel. Átkeverem a zöldségekkel, és felöltöm vízzel, majd fűszerezem. A fűszerek mennyisége mindenkinek az ízlésére van bízva, de sajnálni a levesből nem kell őket.
Főzöm, míg a zöldségek meg nem puhulnak.
Mielőtt tálalom, megsütöm a kolbászt. Végre találtam olyan vegakolbászt, ami szeletelésnél nem esik szét – ez a Vegán Grill kolbásza. Én felszeletelve sütöttem át egy kevés olíván.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések