Hozzávalók:
- 12 darab réteslap
- 1,6 l tej
- 30 dkg dara
- 25 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vaníliás cukor
- 1 üveg magozott megy
A hozzávalókból megfőzöm a tejbedarát, majd hagyom egy kicsit kihűlni. Egy kivajazott tepsibe először lerakok 6 réteslapot, melyeket olvasztott vajjal megkenek. Erre öntöm rá a tejbedarát, majd egyenletesen elosztom rajta a lecsepegtetett, magozott meggyet. A maradék 6 réteslapot ráteszem a tetejére, majd kb. fél óra alatt 180 fokon összesütöm.
Míg sül, elkészítem, összefőzöm a szirupot, amivel a sütit majd meg kell locsolni:
- 15 dkg cukor
- 2 citrom leve
- 1 dl víz
- 2 ek méz
Szóval, ha megsült a süti, kicsit hagyom kihűlni, aztán kockákra felszelem még a tepsiben, és rácsorgatom a szirupot.
Isteni finom - még a következő napon is - ez a kissé görögös sütemény! Nem fogsz benne csalódni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése