![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgo0FVZTTC3CSc3bfLKaFAuTqluYeQeI51ybUjgsSJR90dWnZkH-G17ykVPC8JHtwZx1SGYKlDVgc4Ct0aL85gcNaUJl4ssqFyCLCmZeUVVeV0diImAYM05wTLsOPRLBRWIjOYR9_56SSE/s320/13083282_1098654926824389_4951779743125322040_n.jpg)
Hozzávalók:
250 g lencse
100 g kókuszolaj
1 db babérlevél
8 evőkanál sörélesztő pehely
1 maréknyi pirított, őrölt dió
2 gerezd fokhagyma
só, bors
A lencsét előző este beáztatom (vagy csak pár órára az elkészítés előtt - ez lencsefüggő) majd az áztatást követően sós vízben, babérlevéllel puhára főzöm.Annyi vízben , amennyit teljesen felszív. Akkor jó, ha szétfő. Puhulás után a babérlevelet eltávolítom, továbbiakban nincs rá szükség.
Ez idő alatt egy serpenyőben a felhevített kókuszolajon a sörélesztőt kissé megpirítom, a fokhagymával együtt.
Mindent egy turmixgépbe teszek, fűszerekkel együtt és pépessé turmixolom. Ha még szükséges bele fűszer, nyugodtan fűszerezd, vagy ha nem elég pépes, tegyél hozzá még kevés kókuszolajat, vagy vizet.
Hasznos tudnivaló:
A lencse a lassan felszívódó szénhidrátok közé tartozik, tehát bátran fogyaszthatják cukorbetegek, sőt a fogyókúrások táborát sem zavarja.
Hasznos tudnivaló:
A lencse a lassan felszívódó szénhidrátok közé tartozik, tehát bátran fogyaszthatják cukorbetegek, sőt a fogyókúrások táborát sem zavarja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése