Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 1/2 dl étolaj
- 1/2 dl víz
- pici só
- 1 vaníliáscukor
- 5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 6 ek nádcukor
- darált dió, 1 vaníliáscukor és cukor ízlés szerint
- 1 vanília pudingpor + 8 dl tej + 5 dkg vaj
Az élesztőt felfuttattam a cukros tejben, majd hozzáadtam a többi kimért alapanyaghoz. Fantasztikus robotgépemmel simára kevertettem a tésztát. Ezt a receptet azért is szeretem, mivel nem kell várni, hogy megkeljen a tészta, azonnal ki lehet szaggatni. Én evőkanállal szoktam ezt megtenni - így sokkal gyorsabb, mintha kinyújtanám és kockákra szelném - és jó alaposan beleforgattam a cukros darált dióba. A dióval együtt daráltam le a nádcukrot is.
Azonnal raktam bele a sütőpapírral kibélelt tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütöttem.
Míg sült, elkészítettem a vaníliaöntetet. A pudingporhoz az előírtnál lényegesen több tejet tettem, hogy kellemes állagú öntet legyen belőle. A vajat a végén teszem bele, ettől krémes állagú lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése