2011. július 6., szerda

Pita


Hozzávalók:



  • 1 kg liszt

  • 4 ek olívaolaj

  • 4 tk Himalája só

  • 6 dl víz


  • 1 tk cukor

  • 7 dkg élesztő
A hozzávalókból kissé lágyabb tésztát dagasztok (mármint a csodamasinám), majd úgy háromnegyed óra alatt hagyom duplájára kelni. Ezután 12 egyforma darabba vágom, bucikat formálok és hagyom 10 percig pihenni. Kerek formákat nyújtok belőlük, olyan 2-3 mm vastagokat. Ruhával letakarva hagyom őket 30 percig pihenni. Közben előmelegítem a sütőt 220 fokra. A sütő rácsán sütöm a pitákat kb. 8-10 percig.

Miközben a piták sülnek, vegaburgerket grillezek. Ez nem nagy ördöngősség, mivel a teendőm annyi, hogy a bio-, illetve reformboltokban kapható Gasztroburger elnevezésű húspótló készítményt (ez áll a címkéjén) formás szeletekre vágom és kevéske olívaolajon meggrillezem.

Ma tzatzikit készítettem hozzá, aminek finom natúr görög joghurt volt az alapja.
És került még bele paradicsom és saláta is.

Persze tehető még bele sok-sok finomság, ahogy a lenti képen látható.
Ez a fenséges pita Szegeden készült, a kertben grilleződött. Isteni volt! A társaság is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések