2017. június 22., csütörtök

Egres- meggyes leves



Az iyen forró napokon ki az, akinek kedve van meleg fogásokat enni?   Ezt legkönnyebben egy tál hideg gyümölcslevessel lehet kiváltani, hiszen sok munka nincs vele, mégis eszméletlen finom a végeredmény. Karakteresen savanykás íze elég sok cukrot igényel, aki éppen fogyókúrázik,inkább szelidebb édesítőt használjon./pl: agave szirup, nekem a kedvencem  :) /

Hozzávalók:
50 dkg egres
50 dkg meggy / természetesen magozva/
tisztított víz /kb:3 l /
1 mk. fahéj
picike só
édesítő 
1 doboz növényi tejszín /alpro rizs főzőkrém /
3 ek. vaníliás pudingpor
A megtisztított gyümölcsöket a fűszerekkel együtt puhára főzöm.A még forró levest a kikavart pudingos” tejszínnel” besűrítem.Amit még 2 percig főzöm.Íme elkészült,ilyen egyszerű.Már csak jól le kell hűteni a levest. Ha tobzódni szeretnél az élvezetekben tegyél rá, egy nagy adag vaníliafagyit, és citromfűvel díszítsd.
UI: A citromfűből készült tea megnyugtatja testet- lelket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések