Hogy a kerti grillpartik még színesebbek legyenek remek receptet hoztam.Egy mediterrán, tengerparti kempingben jött az ötlet az íncsiklandó friss paradicsom, a rukkola, a sült zöldségek ,a grillezett vegán “ kolbász” mellé. Bár a zöldségek tárháza szinte kimeríthetetlen , hozzá az elkészítési variációk száma is számtalan.Vágytunk mégis selymesen könnyű köretre.
A vizet a fűszerekkel a rozmaringgal felforraltam. A darát gyakran kevergetve 8-10 percig főztem ,majd lefedtem, és duzzadni hagytam.Belekavartam 2 evőkanálnyi kókuszolajat, ettől picit krémesebb lett.
Egy közepes edényt "kivajaztam", és belesímítottam a masszát, kb: 2 cm magasságban. Hűlni hagytam, ezalatt teljesen megszilárdult. Ollálá…… Grillezéshez előkészítve !.Nincs más hátra , mint kedved szerint felszeleteled.Én mediterrán fűszerkeverékkel fűszereztem a szeleteket a ropogósra sütés előtt.
Hozzávalók:
25 dkg kukoricadara
1.5 l tiszta víz
só, bors, vegamix
1 rozmaring ágacska
2 ek. kókuszolaj + a tál kenéséhez
Ui:A gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják.Kalóriaszegény étel tökéletes választás akár nyár esti vacsorához is , paradicsom, vagy zöld salátával társítva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése