Gombapaprikáshoz:
- 1 kg csiperke gomba
- 1 nagy fej hagyma
- só
- bors
- majoranna
- olíva olaj
- paradicsom, paprika
- pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 50 dkg liszt
- 2 ek búzadara
- só
- víz
Ha már összeesett a gomba, jöhet rá a pirospaprika. Amikor megfőtt, behabarom a tejföllel és a kevés liszttel.
A nokedlihez összekeverem a lisztet (én szeretem tönkönylisztből készíteni, de lehet sima fehérből vagy fehér és teljes kiőrlésű liszt keverékéből is), a búzadarát, sót és vizet. Fél órát érdemes állni hagyni. Majd forrásban lévő enyhén sós, kissé olajos vízbe szaggatom. Amikor a vízből kiszedem, egy kis olívaolajat öntök rá, hogy ne ragadjon össze.
Ez egy gyorsan elkészíthető étel, mivel a gomba gyorsan megfő. Na jó, a nokedli egy kicsit macerás a szaggatása miatt, de mióta beszereztem egy Tupperware nokedli szaggatót, már ez is könnyen megy.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése