- 1 kg burgonya
- 1 db nagyobb padlizsán
- 2 db cukkini
- 4 db paradicsom + 3 ek paradicsompüré
- 3 db lilahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- mentalevél
- oregánó
- só
- bors
- 1 dl olívaolaj
- 1 dl víz
- fetasajt
Az összes többi zöldséget megmostam, felkockáztam, majd tepsibe tettem őket. Sem a padlizsánt, sem a cukkinit nem kell meghámozni. A fűszereket felaprítottam - jó sok friss petrezselymet, 10 levél mentát, oregánót -, és a zöldségekre szórtam. Persze ha nincs friss fűszer, a szárított is kiváló. Sóztam, borsoztam, majd hozzáadtam a burgonyát is. Ezután meglocsoltam az olívaolajjal, majd a paradicsompüréhez hozzákevertem a vizet, és ezt is hozzáöntöttem a zöldségekhez. Amikor nincs finom friss paradicsom, aprított paradicsom konzervvel váltom ki. Ilyenkor a paradicsompüré sem kell. Az egészet jól összekevertem.
A tepsit lefedtem alufóliával és kb. egy órát sütöttem 200 fokon. Majd az alufólia levétele után még vagy negyed órát sütöttem.
Tálaláskor megszórtam még friss fűszerekkel és ekkor tettem rá a kis kockákra vágott feta sajtot is.
Görögország imádnivaló!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése