Hozzávalók:
- 500 g spagetti tészta
- 3 duci gerezd fokhagyma
- 1 doboz (500 g) passzírozott paradicsom
- másfél teáskanál szárított oregánó
- másfél teáskanál szárított bazsalikom + friss bazsalikom a tálaláshoz
- 250 g mascarpone
- só
- frissen őrölt bors
- olíva olaj
Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető tészta. Annyi időt vesz igénybe, míg megfő a tészta.
Szóval míg fő a tészta, elkészítem az isteni finom paradicsomos szószt: olíva olajon kicsit dinsztelem a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymákat. Aztán jöhet bele a passzírozott paradicsom, a só, a bors – ízlés szerint. Beleteszem a szárított oregánót és bazsalikomot. Ha van friss, az még jobb lehet, nyáron biztos az kerül bele a fűszeres kiskertemből. Hagyom egy kicsit rottyanni, aztán már jöhet is bele a mascarpone. Addig főzöm, míg teljesen egyneművé nem válik.
Végül hozzáadom a leszűrt tésztát, megszórom a friss bazsalikommal. Aki szeretné, tehet rá reszelt sajtot is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése