- 3 bögre liszt
- 2 bögre cukor
- fél bögre olaj
- 1,5 bögre kefír
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Mivel nem tudunk tojásmentes babapiskótát venni, sütök egy bögrés-kefíres piskótát:
180 fokon 20 perc alatt vékony tésztát sütök, amikor kihűlt, vékony csíkokra vágom.
Krém hozzávalói és elkészítése:
2
csomag vaníliás pudingból 800 ml tejből sűrű
pudingot készítek. Ha kihűl, hozzákeverek egy doboz (250 gr) mascarponét.
Instant kávéból erős kávét készítek, amivel meglocsolom a piskóta csíkokat, bőven, hogy ne legyen száraz.
Egy üvegtálban rétegezem a hozzávalókat:
piskóta csíkok - meglocsolva kávéval
pudingos-mascarponés keverék
az utolsó pudingrétegre cukrozatlan kakaót szórok.
Köszönet a receptért Gunár-Tubai Viktóriának!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése