2019. május 9., csütörtök

Hortobágyi göngyölt palacsinta






Hozzávalók
Töltelékhez:

  • fél kg gomba - csiperke vagy laska
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • 3 evőkanálnyi szója granulátum
  • ételízesítő
  • 1 dl tejföl
  • olaj
Palacsinta tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 7 dl szénsavas víz
  • 4 dl tej
  • 3 ek olaj
  • pici só
Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpirítom, majd hozzáteszem a megtisztított, felszelt gombát. Sózom, borsozom, majd hozzáadom a leforrázott, beízesített (pl. Reform ételízesítő) szója granulátumot, és még 10 percig pirítom. A végén 1 dl tejföllel összekeverem - ebből lesz a töltelék. 
Közben megsütöm a palacsintákat is. Mindegyikbe 2 kanálnyi tölteléket teszek, és a két oldalán behajtva feltekerem. Egymás mellé rakom szorosan a kivajazott tepsibe. A végén leöntöm 2 dl tejföllel. 200 fokon pirulásig sütöm. 
Kívánság szerint tálaláskor még tejföl tehető rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések