Hozzávalók
Töltelékhez:
- fél kg gomba - csiperke vagy laska
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- 3 evőkanálnyi szója granulátum
- ételízesítő
- 1 dl tejföl
- olaj
- 50 dkg finomliszt
- 7 dl szénsavas víz
- 4 dl tej
- 3 ek olaj
- pici só
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpirítom, majd hozzáteszem a megtisztított, felszelt
gombát. Sózom, borsozom, majd hozzáadom a leforrázott, beízesített (pl. Reform ételízesítő)
szója granulátumot, és még 10 percig pirítom. A végén 1 dl
tejföllel összekeverem - ebből lesz a töltelék.
Közben megsütöm a palacsintákat is. Mindegyikbe 2 kanálnyi tölteléket teszek, és a két oldalán behajtva
feltekerem. Egymás mellé rakom szorosan a kivajazott tepsibe. A végén
leöntöm 2 dl tejföllel. 200 fokon pirulásig sütöm.
Kívánság szerint tálaláskor még tejföl tehető rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése