2011. június 21., kedd

Diós pogácsa


A füstölt sajttól, és a pirított diótól lesz ellenállhatatlan illatú - ízű a pogácsánk.
Hozzávalók:
  • 1 kg tönkölybúzaliszt /fehér/
  • 50 dkg finom vaj
  • 5 dl tejföl
  • 5 dkg élesztő
  • 1 mk sütőpor
  • 30 dkg füstölt sajt reszelve
  • 20 dkg reszelni való sajt /kemény/
  • kb. két maréknyi pirított, aprított dió
A langyos tejfölbe felfuttatom az élesztőt.Az összes alapanyagot a lisztbe keverem.Addig gyúrom ameddig kellemes ruganyos tésztát kapok.Én kb. egy órát pihentetem.Nyújtás után 2x áthajtogatom.Szaggatás előtt éles késsel bevagdosom a tetejét.Ezáltal ropogósabbra sül .
Előmelegített sütőben, 200c a jól bevált zsemleszínűre sütöm.Frissen az igazi, de 1-2 napig is eláll--persze, ha marad belőle:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések