2011. június 3., péntek

Cseresznyés - mákos


Az úgynevezett "bögrés" sütemények az egyik legegyszerűbben elkészíthető finomságok.Merjünk bátran változtatni a szezonálisan termő friss, illatos gyümölcsök hozzáadásával.
Hozzávalók:
  • 1 bögre/3dl/ fehér durum liszt
  • 1 bögre tönkölybúza dara
  • 2 bögre nádcukor
  • 2 bögre darált mák
  • 2 bögre növényi tej
  • 20 dk olvasztott vaj
  • 1 cs sütőpor ,fahéj
  • 1 citrom leve
  • picike himalája só
  • 1 üveg magozott cseresznye /meggy, ribizli, áfonya/ ami van otthon
  • kb. 1 bögre fehércsoki /késsel összevágtam, nem kell olvasztani/
A sok-sok hozzávalót egy nagyobb tálban kézi habverővel elkeverjük. A tepsimet papírral bélelem ki, hogy megóvjam a tészta leégését.A kevert süteményeket mindig hideg sütőbe kezdem sütni!!Ezáltal szép magasra feljön.180 fokra állítom a sütőt és addig tartom bent ameddig aranybarna lesz a teteje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések