2011. június 24., péntek

Szójatepertő krémes vajjal


Kezdő vegetáriánusok körében igen népszerű eledel a szója. Én mégis azt mondom: ritkán és keveset fogyasszunk belőle. /De inkább nézz utána bővebben/ Számtalan formában elkészíthető. Ez a recept most közkívánatra kerül az oldalra. A pirított vajkrémes kenyérrel még is nehéz abbahagyni.
Hozzávalók:


  • 20 dkg szójakocka/ Müller termék megbízható/

  • 2 ek őrölt pirospaprika

  • kb. 1.5 dl olívaolaj

  • 1 kk őrölt kömény

  • 1 kk majoránna

  • aprított fokhagyma/ Ízlés szerint/

  • só, őrölt bors

  • 1 ek füstölt só
A szóját a pirospaprika és a fokhagyma kivételével az összes többi fűszerrel puhára főzöm. Ha elkészült a felesleges levet szűrőszita segítségével kinyomkodom belőle. Összekeverem az olívaolajjal, az őrölt paprikával és a fokhagymával. 200 C-on kb. egy órát sütöm. Természetesen többször megkevergetem, hogy egyenletesen piruljon. Ez idő alatt elkészítem az alábbi krémes vajat. Nagyon egyszerű, de annál finomabb.

Hozzávalók:



  • 50 dkg finom vaj

  • ízlés szerint só

  • bors

  • 1 mk őrölt szerecsendió

  • 40 dk reszelt sajt/pl:gouda/
A puha vajat nagyon habosra robotgéppel kikeverem, a sóval, a borssal és a szerecsendióval. A szerecsendiót ne hagyd ki! Az a lényeg. Majd utána belekavarjuk a finomra reszelt sajtot.
Kovászos uborkával, paradicsommal igazi kiadós ízletes vacsora. Persze nem a fogyókúrázóknak:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések