2011. július 6., szerda

Hamis halászlé padlizsánból


Hozzávalók:

  • 2-3 padlizsán
  • 1 nagy fej hagyma

  • 75 gramm szójagranulátum (fél zacskónyi a Haas termékből)

  • 4-5 tk pirospaprika

  • Himalája só

  • bors

  • vegeta (tartósítószer és ízfokozó mentes)

  • levesbe való durumtészta
A felaprított hagymát olajon, fedő alatt jó alaposan megdinsztelem, majd ráteszem a sok pirospaprikát. Rövid keverés után felöntöm vízzel, és beleszórom a szójagranulátumot, a sót, a borsot és a vegetát. A fűszereknél nem is írok mennyiséget, ezt mindenki ízlése szerint pakolgassa bele.
Miközben már fő a leves, a padlizsánt megpucolom, hosszában kettévágom. A közepét, ha szép fehér, beleteszem a lébe, a többit felszeletelem, lesózom és hagyom állni.
Ha a leves megfőtt, jó alaposan összeturmixolom.
Ezután a lesózott padlizsánszeletek levét kinyomom (én le is szoktam mosni), majd beleteszem a leturmixolt alaplébe.
Ezután még 8-10 percig főzöm, és már kész is.
Persze a tésztát közben kifőzöm a leveshez, és azt külön tálalom.

Ez a leves egyébként családunk egyik kedvence. Lehet, hogy ebben az is közrejátszott, hogy egy felejthetetlen, jó hangulatú hétvégén - a Duna melletti Kulcson - ettünk először ilyet. Drága Marika barátnőm készítette, tőle tanultam meg, újra csak köszönet érte!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések