Hozzávalók:
- 2-3 padlizsán
- 1 nagy fej hagyma
- 75 gramm szójagranulátum (fél zacskónyi a Haas termékből)
- 4-5 tk pirospaprika
- Himalája só
- bors
- vegeta (tartósítószer és ízfokozó mentes)
- levesbe való durumtészta
Miközben már fő a leves, a padlizsánt megpucolom, hosszában kettévágom. A közepét, ha szép fehér, beleteszem a lébe, a többit felszeletelem, lesózom és hagyom állni.
Ha a leves megfőtt, jó alaposan összeturmixolom.
Ezután a lesózott padlizsánszeletek levét kinyomom (én le is szoktam mosni), majd beleteszem a leturmixolt alaplébe.
Ezután még 8-10 percig főzöm, és már kész is.
Persze a tésztát közben kifőzöm a leveshez, és azt külön tálalom.
Ez a leves egyébként családunk egyik kedvence. Lehet, hogy ebben az is közrejátszott, hogy egy felejthetetlen, jó hangulatú hétvégén - a Duna melletti Kulcson - ettünk először ilyet. Drága Marika barátnőm készítette, tőle tanultam meg, újra csak köszönet érte!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése