2017. május 29., hétfő

Klasszikus krémes vegánosítva



Kétségtelen, hogy a házi krémes verhetetlen.Családom kedvence.Tehát nincs lehetetlen, csak meg kellett találnom a helyes arányokat, hogy a krém szépen megmaradjon.


A krémes lapokat cukrász ismerősöm süti, kókuszvajjal.Igy roppant egyszerű elkészítenem.Persze, aki nem ilyen mázlista, tökéletesen megfelel a bolti leveles tészta is.Két lapot nagyon vékonyra nyújtsd ki, és kb. 15 perc alatt aranyszínűre süsd meg. tipp: Előzőleg villával praktikus több helyen megszurkálni.
Három csomag vanília pudingporból egy liter rizstejjel, vaníliarúd kikapart magjából ízlés szerint, cukor, vagy  édesítővel pudingot főztem.Ameddig teljesen kihült addig fél liter növényi tejszínt kemény habbá vertem. A kettőt összekevertem a puding kihülése után, amivel ripsz-ropsz betöltöttem.A felső tésztát előzőleg kockákra vágtam, utána rendezgettem a tetejére,hogy ne lapuljon le a krém. Amilyen egyszerű , olyan nagyon finom a végeredmény.Bízom benne, hogy nagy sikered lesz,akárcsak nekem. :) Általában nem igazán marad másnapra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések