2017. május 18., csütörtök

Vegán habcsók

Csicseriborsó levéből, tojásmentes  habcsók.

Pontosan, mint a mesében.Aki nem hisz nekem, járjon utána. Nem kell aggódni hiszen nincs semmilyen babszaga” vagy “babíze”.
A konzerv csicseriborsó már bármelyik szupermarketben megtalálható. Ha nem konzerv csicseriborsót használunk akkor az előző este beáztatott borsót tegyük fel főni , és szűrjük vissza a levet.

Íme a varázslat:

  A jól behűtött csicseriborsó levéből készült verzióhoz egyenlő űrmértéknyi nádcukor és csicseriborsó leve kell, pontosan 1 bögre lé, és egy bögre nádcukor, valamint egy kevés, kb. 1 teáskanál borkősav a hab stabilizálásához. A borkősavat és a csicseriborsó levét kezdjük el felverni teljesen keményre ,majd lassan adjuk hozzá a nádcukrot kanalanként, miközben tovább verjük. Ugyanúgy kemény habbá verhető, mint a tojásfehérje. Az elkészült hófehér, fényes kemény habot egy habzsák segítségével sütőpapírral bélelt tepsibe formázzuk. Kb: 100ºC-os sütőben szárítjuk, nagyjából 1,5 óra alatt készül el.Miután elzártuk a tűzhelyet, hadjuk még pár órát bent, hogy teljesen roppanósra száradjon. 
 A csicseriborsó egyébként  számtalan formában ízletesen elkészíthető .Édes-sós ételekhez egyaránt. Süteményekhez tojás helyett szuper kötőanyagként működik.Hazánkban is egyre népszerűbb a gasztronómiában. Nem csak finom , de tápértéke szervezetünkre nagyon jó hatással van.Tökéletes energiaforrás, amely könnyen bárki kedvencévé válhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések