2017. május 19., péntek

Tökmagpástétom


Örök dilemma, hogy mit kenjünk a kenyerünkre.Van ismét egy jó hírem, ugyanis nagyon finom és egészségesek a növényi krémek, sőtt pillanatok alatt elkészíthető. 


Hozzávalók:
1 bögre darált tökmag
3-4 gerezd fokhagyma 
1/2 citrom leve
10 ek. tökmagolaj 
só, bors
tisztított víz / elég sok/

Elkészítése:
Először is a sütőben kissé megpirítom a magot, de ne barnuljon meg, mert akkor keserű lesz.Kihülés után ledarálom, és egy turmixgépbe helyezem az összes többi hozzávalóval. A vizet kisebb adagokban öntözgessük a pástétomunkhoz. Akkor jó ,ha sűrű palacsinta tésztához tudjuk hasonlítani az állagát. Ugyanis 1-2 óra múlva a magok felveszik a víz nedvességét, és akkor válik igazi” kenőkévé”.
Ennél a receptnél sem szabjunk határokat a kreativitásunknak, hiszen nem csak pirítósra remek a kence. Nyári partikon fóliában sült burgonyához, friss zöldségekkel nagyon kapós volt. Akár mártogatósnak is fincsi, de akkor lágyabbra készítsük el.
Ami finom, az lehet egészséges is. Mi egyre többet erre törekszünk. Jelen esetben , a tökmag igazi superfood !
Tipp:Érdemes megnézni, hogy csak jó minőségű magot vásároljunk, mert a keserű biztosan a kukában fog landolni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések