Hihetetlenül finom, és ugyanennyire egészséges is.A megtöltött zamatos paprikákat ugyanis a forró sütőben sütjük készre, amitől megkapja a különleges aromáját.Egyszerűen ellenállhatatlan, ízig-vérig, csábító nyári magyar specialitás. Örök kedvenc. Nyáron egyszer-kétszer kötelező elkészíteni.
8 db fehér paprikát
20 dkg rizs/nem gurulós!/
20 dkg hajdina
20 dkg rizs/nem gurulós!/
20 dkg hajdina
2 ek. csicseriborsó liszt
8-10 gerezd fokhagyma
30 dkg csiperkegomba
25 dkg vegán kolbász
ízlés szerint: majoránna, füstölt fűszerpaprika, bors, só, őrölt kömény,olívaolaj
szép nagy fej vöröshagyma
8-10 gerezd fokhagyma
30 dkg csiperkegomba
25 dkg vegán kolbász
ízlés szerint: majoránna, füstölt fűszerpaprika, bors, só, őrölt kömény,olívaolaj
szép nagy fej vöröshagyma
A rizst a hajdinával puhára főzöm, hozzákeverem a csicseriborsó lisztet is.Közben az olajon megdinsztelem a hagymát majd a fokhagymát és a fűszereket is most rakom bele.Utána következik a nagyon picire vágott gomba, és a szétmorzsolt vegán kolbász.Nagyjából fél órát főzöm a pörköltet amit a kész rizs-hajdinához keverek / vöröshagyma, gomba, vegán kolbász/ .Ügyesen megtöltöm a paprikákat ,és egy hőálló tálba egymás mellé sorakoztatom. A tetejét kevéske olívaolajjal meglocsolom és forró sütőben megsütöm. Nem kell letakarni a tetejét.kb egy óra elteltével inycsiklandó illatok közepette elkészül.
Ameddig sül, lesz idő bőven a paradicsom mártást elkészíteni.
Nagyon finomak az olasz üveges paradicsomlevek kiváltképp a "Mutti" márkát szeretem.
paradicsomlé 3x 7.5 dl
3-4 fej fokhagyma
4-5 friss bazsalikom levél
pici szál rozmaring
só, nádcukor ízlés szerint
Olívaolajon a fokhagymát megdinsztelem, ráöntöm a paradicsomlevet. Addig főzöm alacsony hőmérsékleten ameddig besűrűsödik.Folyamatosan kevergetni kell, mert különben odakapja az alját.Legalább 10 percig kell főzni a zöld fűszerekkel, mert nyers marad a paradicsom íze.Próbáld ki ezt a rendhagyó elkészítést. Nekem ízletesebb,és esztétikusabb, ugyanis a tálalásnál nem kell a mártásból a szétesett paprikákat halászgatni:)
Olívaolajon a fokhagymát megdinsztelem, ráöntöm a paradicsomlevet. Addig főzöm alacsony hőmérsékleten ameddig besűrűsödik.Folyamatosan kevergetni kell, mert különben odakapja az alját.Legalább 10 percig kell főzni a zöld fűszerekkel, mert nyers marad a paradicsom íze.Próbáld ki ezt a rendhagyó elkészítést. Nekem ízletesebb,és esztétikusabb, ugyanis a tálalásnál nem kell a mártásból a szétesett paprikákat halászgatni:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése