Már több vegán oldalon inspirálódtam “rántotta” ügyben. Végre sikerült saját ízvilágunkat megtalálni, amit szívesen megosztok Veletek is. Arra ösztönözlek benneteket, hogy ez a recept legyen iránymutató, bátran kísérletezzetek a belevaló zöldségféleségekkel. Hiszen a kreativitásunk határtalan, csak teret kell engedni neki.
Hozzávalók:
1/2 bögre Csicseriborsó liszt
1/4 bögre őrölt kesudió
1 kk. sütőpor
só, bors, fokhagyma
1 dl tejszín /rizstejszín/
őrölt pirospaprika
Annyi víz,hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen a massza.
kockára vágott hagyma, répa, kápia paprika
Pár kanál kókuszolaj a sütéshez.
Egy nagy tapadásmentes serpenyőben, közepes hőmérsékleten aranyszínűre pirítom a hagymát, beleszórom a többi zöldségeket, és roppanósra párolom. Rácsorgatom az omlett - masszát pár percig fedő alatt tartom, utána kavargatom, hogy szépen egyenletesen átpiruljon. Ennyire egyszerű, és valóban gyosan elkészül. Friss gyümölcsökből turmixoltam smoothie-t hozzá, ami éppen itthon volt, őszibarack, szilva, és alma. Tökéletesen jól laktunk ketten a szupergyors, és szuper egészséges reggelivel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése