Nem nagy ördöngösség elkészíteni, mi több gyorsan megvan. Az íze rendkívül hasonlít a sajt ízéhez, de szerintem ezerszer finomabb. Sőt az általad készített “sajt” teljesen adalékmentes , semmiféle állati terméket nem tartalmaz. Az ízesítése végtelenségig variálható aminek csak a fantáziád szabhat határt. Egyszer egy sajtkészítő üzemben dolgozó ismerősünk azt mondta, ha tudnátok hogyan készül nagyüzemekben a sajt, soha nem ennétek meg………Persze sekit sem szeretnék befolyásolni, megbántani pláne. Magam részéről csak tanulom, hogyan lehet egyre egészségesebben , tudatosabban táplálkozni. Nem is olyan régen olvastam ,hogy “ minden egyes étkezésünkkel magunk írjuk a jövőnket.” Szerinem ez a mondat nagyon a helyén van !
Hozzávalók:
300 dkg kesudió (egy éjszakára beáztatva)
4dl tiszta víz
1 citrom leve
só, fokhagymapor, szárított vöröshagyma granulátum, szárított zeller granulátum,snidling, 2 kanál inaktív sörélesztő pehely
4 teáskanál agar-agar por
Elkészítés:
A kesudióról leöntjük a vizet, átmossuk.A vízben felfőzzük az agar-agar port, előírás szerint.A snidling kivételével minden alapanyagot egy turmixba öntjük , és krémesre keverjük. Egy kedvező formájú, laposabb tálat folpackkal kibéleljük, és beleöntjük a krémet. Ráhintjük a snidlinget, amit egy kiskanál segítségével belekavargatunk lehetőleg arányosan, hogy mindenhova jusson.Fedjük le, és mehet a hűtőbe , legalább 6-7 órát szilárdul. Az agar-agar minőségétől függ, mennyire szilárdul meg. Én legközelebb tömmet teszek bele, hogy még szeletelhetőbb legyen.
Tudtátok? A sajtok elengedhetetlen összetevője a tejoltó, melyhez egy adott fiatal borjút vágnak le, hogy megszerezzék az oltógyomrát, s annak a tejalvasztó enzimének a segítségével sok sajtot készítsenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése