Biztos vagyok benne, hogy rengeteg desszertgolyó receptet ismertek Ti is. Valóban egyszerű, sokféleképpen variálható finomság. Elfoglalt édességfüggőknek szívből ajánlom,mert viszonylag rövid idő alatt elkészül. Egy mutatós sütisdobozban, bon-bon tartóban csendesen meglapul a konyhapulton. Bármikor arra jársz egy gyors mozdulattal a szádba dobhatod. Nem kell szeletelgetni, nincs szükség további hűtésre sem. Szerintem kedvelni fogjátok.
Hozzávalók:
1 csésze zabpehely (aprószemű)
1/3 csésze mandula darabok
1/3 csésze őrölt kókuszreszelék
1/2 csésze mogyoróvaj
1/4 csésze méz
1 ek. chia mag
1/3 csésze áfonya (késsel megvagdosva)
1 ek. lenmag
2 ek. Kókuszolaj
Elkészítése:
Roppant egyszerű.Picit a sütőben megpirítottam a zabpelyhet,mandulát, és a kókuszreszeléket. Külön-külön, mert nem egyforma a sütésidejük.
A kókuszreszelékre különösen figyelni kell, mert pillanatok alatt megéghet. Amikor teljesen kihült, az összes hozzávalót összegyúrtam. A hűtöbe tettem kb: 15 percre, ez idő alatt a szárazanyagok magukba szívták a nedvességet. Kisebb golyókat formáztam. A ragacsossága miatt benedvesítettem a tenyeremet, így könnyebb volt dolgozni a masszával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése