2017. szeptember 3., vasárnap

Energiabomba



Biztos vagyok benne, hogy rengeteg desszertgolyó receptet ismertek Ti is. Valóban egyszerű, sokféleképpen variálható finomság. Elfoglalt édességfüggőknek szívből ajánlom,mert viszonylag rövid idő alatt elkészül. Egy mutatós sütisdobozban, bon-bon tartóban csendesen meglapul a konyhapulton. Bármikor arra jársz egy gyors mozdulattal a szádba dobhatod. Nem kell szeletelgetni, nincs szükség további hűtésre sem. Szerintem kedvelni fogjátok.

Hozzávalók:

1 csésze zabpehely (aprószemű)
1/3 csésze mandula darabok
1/3 csésze őrölt kókuszreszelék
1/2 csésze mogyoróvaj
1/4 csésze méz
1 ek. chia mag
1/3  csésze áfonya (késsel megvagdosva)
1 ek. lenmag
2 ek. Kókuszolaj

Elkészítése:

Roppant egyszerű.Picit a sütőben megpirítottam a zabpelyhet,mandulát, és a kókuszreszeléket. Külön-külön, mert nem egyforma a sütésidejük.
A kókuszreszelékre különösen figyelni kell, mert pillanatok alatt megéghet. Amikor teljesen kihült, az összes hozzávalót  összegyúrtam. A hűtöbe tettem kb: 15 percre, ez idő alatt a szárazanyagok magukba szívták a nedvességet. Kisebb golyókat formáztam. A ragacsossága miatt benedvesítettem a tenyeremet, így könnyebb volt dolgozni a masszával.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések