Ismét a főszerep egy egyszerű, és könnyen elkészíthető kenyérrevaló kencé-é. A pástétomvilág újabb alternatívája a család, és vendégek örömére. Elronthatatlan, viszont ér ……..variálni is.
Hozzávalók:
25 dkg aszaltparadicsom
50 dkg napraforgómag (pirítva)
10 levél friss bazsalikom
1,5 dl oíivaolaj
só, bors, friss fokhagyma, őrölt pirospaprika
tisztavíz
Először is a napraforgómagot a sütőben alacsony hőmérsékleten kissé megpirítom. Kihülés után az összes hozzávalót nagy teljesítményű turmixba helyeztem, és homogénre krémesítettem. Praktikus a masszát lágyabbra hagyni, mert állás közben a magok elég sok nedvességet magukba szívnak. A víz hozzáadásával szabályozhatjuk a sűrűségét. Pirítóshoz friss zöldségekkel ízletes reggeli, tízórai . Főételkéni is remek fogás lehet, frissen kifőtt tésztára halmozni. Salátával, olívabogyóval ,akár növényi sajttal tálalni. Én nagyon szeretek szépen megteríteni, komponálni, még akkor is, ha nem várunk vendégeket. A kertből egy pici virág, egy meggyújtott mécses, nem csak az ünnepnapok varázsa. A hétköznapok asztalát is ünneppé tehetjük, és már is jól indul a nap.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése