2017. október 18., szerda

Aszalt paradicsomos szendvicskrém



Ismét a főszerep egy egyszerű, és könnyen elkészíthető kenyérrevaló kencé-é. A pástétomvilág újabb alternatívája a család, és vendégek örömére. Elronthatatlan, viszont ér ……..variálni is.


Hozzávalók:

25 dkg aszaltparadicsom 
50 dkg napraforgómag (pirítva)
10 levél friss bazsalikom
1,5  dl oíivaolaj
só, bors, friss fokhagyma, őrölt pirospaprika
tisztavíz

Először is a napraforgómagot a sütőben alacsony hőmérsékleten kissé megpirítom. Kihülés után az összes hozzávalót nagy teljesítményű turmixba helyeztem, és homogénre krémesítettem. Praktikus  a masszát lágyabbra hagyni, mert állás közben a magok elég sok nedvességet magukba szívnak. A víz hozzáadásával szabályozhatjuk  a sűrűségét. Pirítóshoz friss zöldségekkel ízletes reggeli, tízórai . Főételkéni is remek fogás lehet, frissen kifőtt tésztára halmozni. Salátával, olívabogyóval ,akár növényi sajttal tálalni. Én nagyon szeretek szépen megteríteni, komponálni,  még akkor is, ha nem várunk vendégeket. A kertből egy pici virág, egy meggyújtott mécses, nem csak az ünnepnapok varázsa. A hétköznapok asztalát is ünneppé tehetjük, és már is jól indul a nap.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések