Az őszre-télre hangolódva legegyszerűbb édesség amit a napokban sütöttem. Csak össze kell keverni szó szerint a hozzávalókat, az eredmény pedig illatos, puha, feledhetetlen ízélményt biztosít. Sütőtök rajongók ki ne hagyják.
száraz hozzávalók:
1 és 3/4 bögre liszt. (2,5 dl/ bögre)
1/2 bögre porcukor
1/4 bögre nádcukor
3 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
só,
2 tk sütőtököspite fűszer (fahéj, szerecsendió, gyömbér)
3-4 ek. pirított mag (pekándió, mandula, kesudió, amink van)
3-4 ek csokidarabok
nedves hozzávalók:
1 bögre sütőtökpüré
1/2 bögre magtej (amit kedvelsz)
3-4 ek. kókuszolaj
1ek. juharfaszirup
3 tk. citromlé
díszítésnek:
csokidarabok, magok
Az egészet összekevertem, és 180 fokon, kb 35-40 percig sütöttem (tűpróbáig) szép aranybarnára. Ebből a masszából akár őzgerinc formában, vagy ha kedved van hozzá, cupcake formában is megsütheted az apró tortácskákat. Az elronthatatlan nem bonyolult édesség reggelire,uzsonnára, vendégvárásra egy csésze illatos teához , kávéhoz a borongós őszi napok tartozéka lehet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése