2017. október 11., szerda

Sütőtökös kalácskenyér




Az őszre-télre hangolódva legegyszerűbb édesség amit a napokban sütöttem. Csak össze kell keverni  szó szerint a hozzávalókat, az eredmény pedig illatos, puha, feledhetetlen ízélményt biztosít. Sütőtök rajongók ki ne hagyják. 


száraz hozzávalók:

1 és 3/4 bögre liszt.  (2,5 dl/ bögre)
1/2 bögre porcukor
1/4 bögre nádcukor
3 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
só,
2 tk sütőtököspite fűszer (fahéj, szerecsendió, gyömbér)
3-4 ek. pirított mag (pekándió, mandula, kesudió, amink van)
3-4 ek csokidarabok
  
nedves hozzávalók:

 1 bögre sütőtökpüré
1/2 bögre magtej (amit kedvelsz)
3-4 ek. kókuszolaj
1ek. juharfaszirup
3 tk. citromlé

 díszítésnek:

csokidarabok, magok

Az egészet összekevertem, és 180 fokon, kb 35-40 percig sütöttem (tűpróbáig) szép aranybarnára. Ebből a masszából akár őzgerinc formában, vagy ha kedved van hozzá, cupcake formában is megsütheted az apró tortácskákat. Az elronthatatlan nem bonyolult édesség reggelire,uzsonnára, vendégvárásra egy csésze illatos teához , kávéhoz a borongós őszi napok tartozéka lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések