2018. szeptember 25., kedd

Vörös lencse krémleves

Hozzávalók:
- 20 dkg vörös lencse
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk. vega mix vagy más ételízesítő
- ízlés szerint só, őrölt feketebors
- kevés olaj

Elkészítés: 
A vöröshagymát apróra vágom és kevés olajon megdinsztelem, beleteszem a megmosott lencsét, majd felöntöm kb. 1 l vízzel. Belereszelem a fokhagymát, ízesítem sóval, borssal, vega mix-szel. 
Majd puhára főzőm. Mixerrel összeturmixolom. Pirított kenyérkockával tálalom. Nagyon finom, egyszerű és egészséges leves. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések