2018. szeptember 6., csütörtök

Vegán csokitorta


Hozzávalók:
  • 20 dkg gluténmentes liszt
  • 20 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 16,5 dkg nádcukor 
  • 20 dkg napraforgó olaj
  • 66 dkg étcsoki
  • 6,5 dl szója tej
  • 0,3 dl mandula tej
  • 2 dkg sütőpor
  • gyümölcspüré
Elkészítés:

Az étcsokoládét megolvasztom. Amikor langyosra hűlt, alaposan összekeverem az összes hozzávalóval. Alumínium kapszlikat (muffin sütőforma) növényi vajjal kikenek, majd beletöltöm a sütimasszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 11 perc alatt megsütöm.  Úgy kell megsütni, hogy a tortácska külseje keményebb legyen, míg a belseje folyós maradjon. Én a sütő aljába teszek egy tálkába vizet, a keletkező gőz jót tesz ennek a sütinek.
Amikor elkészül, ráfordítom egy tányérra, majd gyümölcspürét öntök köré. A püré készülhet málnából, eperből, áfonyából is, mindegyikkel isteni finom.
Egy olasz étteremben ettem ilyen sütik, és egyszerűen lenyűgözött az íze. Erre mondaná kedves barátnőm, hogy az ízlelőbimbóim táncot járnak a számban. És valóban!
Még egy jó hír ennek a csodának az elkészítéséhez: lefagyasztható. Ezért is kerül alumínium kapszliba. Ekkor kb. 14 percig kell sütni. Talán még jót is tesz a tésztájának a fagyasztás. Amikor jön a család, a barátok, csak elő kell venni, sütni, tálalni, majd jóízűen megenni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések