- 20 dkg gluténmentes liszt
- 20 dkg cukrozatlan kakaópor
- 16,5 dkg nádcukor
- 20 dkg napraforgó olaj
- 66 dkg étcsoki
- 6,5 dl szója tej
- 0,3 dl mandula tej
- 2 dkg sütőpor
- gyümölcspüré
Az étcsokoládét megolvasztom. Amikor langyosra hűlt, alaposan összekeverem az összes hozzávalóval. Alumínium kapszlikat (muffin sütőforma) növényi vajjal kikenek, majd beletöltöm a sütimasszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 11 perc alatt megsütöm. Úgy kell megsütni, hogy a tortácska külseje keményebb legyen, míg a belseje folyós maradjon. Én a sütő aljába teszek egy tálkába vizet, a keletkező gőz jót tesz ennek a sütinek.
Amikor elkészül, ráfordítom egy tányérra, majd gyümölcspürét öntök köré. A püré készülhet málnából, eperből, áfonyából is, mindegyikkel isteni finom.
Egy olasz étteremben ettem ilyen sütik, és egyszerűen lenyűgözött az íze. Erre mondaná kedves barátnőm, hogy az ízlelőbimbóim táncot járnak a számban. És valóban!
Még egy jó hír ennek a csodának az elkészítéséhez: lefagyasztható. Ezért is kerül alumínium kapszliba. Ekkor kb. 14 percig kell sütni. Talán még jót is tesz a tésztájának a fagyasztás. Amikor jön a család, a barátok, csak elő kell venni, sütni, tálalni, majd jóízűen megenni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése