2018. szeptember 25., kedd

Rakott krumpli

Hozzávalók: 

- 1 kg krumpli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 20 dkg füstölt sajt
- 15 dkg trappista sajt
- 1 kk vega-mix vagy más ételízesítő
- só ízlés szerint
- kh őrölt bors
- kevés olaj

Elkészítés: 

A krumplit héjában megfőzöm, majd hagyom kicsit hűlni. Közben az apróra vágott hagymát az olajon aranysárgára dinsztelem. Összekeverem a tejfölt, a tejszínt, az ételízesítőt, a sót, borsot és a lereszelt fokhagymát. A füstölt sajtból reszelek bele kb. 5 dkg-t. A krumplit hámozás után vékony karikákra vágom, hozzáadom a megdinsztelt hagymát és a tejszínes keveréket, majd a többi, kockára vágott füstölt sajtot. Olajjal megkent, morzsával szórt tepsibe teszem, tetejére reszelt trappistát teszek. Előmelegített sütőben pár perc alatt készre sütöm. :) 
 
Köszönet a receptért Nagy Évinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések