2019. január 18., péntek

Spenótos palacsinta




Hozzávalók:
  • 600 grammos fagyasztott spenót
  • 2 duci fokhagymagerezd
  • frissen őrölt bors
  • 350 gramm tönkölyliszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • kb. 6 dl szénsavas víz
  • 2 dl tej
  • 0,5 dl napraforgó olaj
  • tejföl
  • füstölt sajt
A kiolvasztott, lecsepegtetett spenóthoz hozzáadom a többi hozzávalót: a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymákat, ízlés szerint a sót, borsot, lisztet, sütőport, vizet, tejet és olajat. Egy sűrűbb palacsintatésztát kell kapnunk, amit lassabban kell kisütni, mint a hagyományos palacsintát. Így tud megsülni a spenót is.
A kész palacsintákat tejföllel megkenem, reszelt füstölt sajtot szórok bele, majd feltekerem.
Aztán pillanatok alatt megeszi a család. A zöld palacsintákat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések