2019. január 31., csütörtök

Vegán brassói





Hozzávalók:

  • 2 doboz zöld jackfruit konzerv
  • olíva olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • őrölt kömény
  • füstölt pirospaprika
  • majoranna
  • kb. 3/4 kg burgonya
Elkészítés:
A jackfruit konzervet lecsöpögtetem, majd olíva olajon addig sütöm, míg barnás színe lesz. Ez úgy háromnegyed órát is kitesz, jobbára alacsony hőmérsékleten.
Ezután kerül bele az apróra felvágott hagyma, a zúzott fokhagyma, ízlés szerint a só, bors, kömény, füstölt pirospaprika, majoranna. Így még fedő alatt fél órát sütöm. Ha elfogy alóla az olaj, érdemes felönteni egy kis vízzel, hozzáadni még olajat, hogy szaftos maradjon.
Közben már sülhet is a hasábokra vágott krumpli. Amikor megsült, összekeverem a jackfruitot és a fűszerezett, sóval megszórt sült krumplit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések