Hozzávalók:
- 2 zsenge cukkini
- 8 db aszalt paradicsom
- friss paradicsom
- só ízlés szerint
- bors
- olíva olaj
- friss bazsalikom
- 2 kis gerezd fokhagyma
A cukkinit alaposan megmosom, majd vékonyra felszeletelem. Az aszalt paradicsomot (én nem olajban eltett paradicsomot használok) felaprítom, majd a cukkinivel egy tálban összekeverem.
Az öntet a következőképpen készül: az olíva olajba beleteszem az apróra felvágott bazsalikomot, a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát és a sót.
Tálaláskor adom hozzá a friss paradicsomot, teszem rá a frissen őrölt borsot, és löttyintem rá az öntetet. Nem ajánlott, hogy korábban kapjon sót a nyers cukkini, mert akkor levet enged. Így viszont friss, roppanós marad, és isteni az aszalt paradicsom markáns ízével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése