Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehely
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 10 dkg finom liszt
- 10 dkg nádcukor
- 5 dkg őrölt mandula
- 4 ek méz
- 15 dkg puha vaj
- eper, ananász (bármilyen gyümölcs beletehető, ízlés szerint)
Egy tálban összekeverem a zabpelyhet, a liszteket, a cukrot. Hozzáadom a mézet és a puha vajat, majd kézzel jó alaposan összedolgozom.
A tészta nagyobb részét elterítem egy olvasztott vajjal kikent szilikon formában, majd rápakolom a gyümölcsöket, megszóróm a mandulával, és végül jöhet rá a maradék tészta.
180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 35 perc alatt elkészül.
Tálaláskor nem sajnálom rá a Hulala tejszínhabot. A családom imádja, én szilvával szeretem a legjobban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése