2011. május 15., vasárnap

Epres-ananászos zabpelyhes süti


Hozzávalók:


  • 20 dkg zabpehely

  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt

  • 10 dkg finom liszt

  • 10 dkg nádcukor

  • 5 dkg őrölt mandula

  • 4 ek méz

  • 15 dkg puha vaj

  • eper, ananász (bármilyen gyümölcs beletehető, ízlés szerint)
Elkészítés:
Egy tálban összekeverem a zabpelyhet, a liszteket, a cukrot. Hozzáadom a mézet és a puha vajat, majd kézzel jó alaposan összedolgozom.

A tészta nagyobb részét elterítem egy olvasztott vajjal kikent szilikon formában, majd rápakolom a gyümölcsöket, megszóróm a mandulával, és végül jöhet rá a maradék tészta.

180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 35 perc alatt elkészül.

Tálaláskor nem sajnálom rá a Hulala tejszínhabot. A családom imádja, én szilvával szeretem a legjobban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések