2011. május 14., szombat

Babgulyás


Hozzávalók:


  • sárgarépa

  • fehérrépa

  • zeller

  • karalábé

  • bab

  • gabona gömböc (Bio- és reformboltokban kapható, füstölt íze van, a húsvéti sonkát is helyettesíti)

  • hagyma

  • kevés olaj

  • fűszerek: Himalaya só, ételízesítő (amiben nincs sem tartósítószer, sem ízfokozó), pirospaprika, füstölt só, frissen őrölt feketebors, babérlevél, majoranna, borsikafű, szerecsendió, oregánó, fokhagyma, petrezselyem
Elkészítés:

Kevés olajon megdinszteltem a hagymát, majd erre rápakoltam a felaprított zöldségeket, a felkockázott gabona gömböcöt és a sókat. Miután már jól átdinsztelődött, meghintettem pirospaprikával, majd pár keverés után felöntöttem tisztított vízzel és beleraktam a fűszereket. Hagytam rotyogni a tűzön - ezt most bográcsban főztem, de készítettem már hagyományos módon, tűzhelyen is, csak így szerintem finomabb, más az aromája a szabad tűzön főtt ételeknek. Miután a zöldségek megpuhultak, beletettem a babot (konzerv vörös bab volt, ami ugye már puha) és pár perc alatt összefőztem. A felaprított friss petrezselyemmel tálaláskor szórtam meg a levest. A füstölt sótól és füstölt gabona gömböctől fenséges az íze!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések