Hozzávalók:
- sárgarépa
- fehérrépa
- zeller
- karalábé
- bab
- gabona gömböc (Bio- és reformboltokban kapható, füstölt íze van, a húsvéti sonkát is helyettesíti)
- hagyma
- kevés olaj
- fűszerek: Himalaya só, ételízesítő (amiben nincs sem tartósítószer, sem ízfokozó), pirospaprika, füstölt só, frissen őrölt feketebors, babérlevél, majoranna, borsikafű, szerecsendió, oregánó, fokhagyma, petrezselyem
Kevés olajon megdinszteltem a hagymát, majd erre rápakoltam a felaprított zöldségeket, a felkockázott gabona gömböcöt és a sókat. Miután már jól átdinsztelődött, meghintettem pirospaprikával, majd pár keverés után felöntöttem tisztított vízzel és beleraktam a fűszereket. Hagytam rotyogni a tűzön - ezt most bográcsban főztem, de készítettem már hagyományos módon, tűzhelyen is, csak így szerintem finomabb, más az aromája a szabad tűzön főtt ételeknek. Miután a zöldségek megpuhultak, beletettem a babot (konzerv vörös bab volt, ami ugye már puha) és pár perc alatt összefőztem. A felaprított friss petrezselyemmel tálaláskor szórtam meg a levest. A füstölt sótól és füstölt gabona gömböctől fenséges az íze!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése