2011. május 31., kedd

Zsenge zöldspárga


Hozzávalók:


  • két csomag zöldspárga

  • 1 l tejföl

  • 25dk reszelt sajt(félkemény,zsíros)

  • 4 ek kukoricaliszt

  • 1 dl tejszín


  • bors

  • 1 mk őrölt szerecsendió

  • 1 tk ételízesítő
Elkészítés:
Alapos mosás után a kemény végeit a spárgának levágom a többit felkarikázom kb. 2 cm-es darabokra.Sós vízben megfőzöm.Gyorsan megpuhul.Eközben a fent említett alapanyagokat habverő segítségével lazán összekeverem.A leszűrt spárgát egy ízléses hőálló tálba borítom , amit kivajaztam, és egy kissé megszórtam zsemlemorzsával.A sajtos kevertet bátran ráborítom.Sütési hőmérséklet magas fok legyen kb.200C. Akkor jó, ha kissé arany színű foltocskák jelennek meg a tetején.Kihűlve is nagyon finom. Úgy lehet szeletelni, mint a tortát. Étkesebbeknek bármilyen körettel kínálhatod, de zöldsalátával is kitűnő vacsora.
Megjegyzés:A zöldspárga nagyon gazdag vitaminokban, és rendkívül jó vízhajtó :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések