Hozzávalók:
- két csomag zöldspárga
- 1 l tejföl
- 25dk reszelt sajt(félkemény,zsíros)
- 4 ek kukoricaliszt
- 1 dl tejszín
- só
- bors
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 1 tk ételízesítő
Alapos mosás után a kemény végeit a spárgának levágom a többit felkarikázom kb. 2 cm-es darabokra.Sós vízben megfőzöm.Gyorsan megpuhul.Eközben a fent említett alapanyagokat habverő segítségével lazán összekeverem.A leszűrt spárgát egy ízléses hőálló tálba borítom , amit kivajaztam, és egy kissé megszórtam zsemlemorzsával.A sajtos kevertet bátran ráborítom.Sütési hőmérséklet magas fok legyen kb.200C. Akkor jó, ha kissé arany színű foltocskák jelennek meg a tetején.Kihűlve is nagyon finom. Úgy lehet szeletelni, mint a tortát. Étkesebbeknek bármilyen körettel kínálhatod, de zöldsalátával is kitűnő vacsora.
Megjegyzés:A zöldspárga nagyon gazdag vitaminokban, és rendkívül jó vízhajtó :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése