2011. május 31., kedd

Eperhabos torta


Elérkezett fenséges illatával, lédús aromájával kedvenc gyümölcsünk a földi eper.Számtalan variációnak ad ötletet a konyhánkban.Kiváló vértisztító hatással bír, és többek között magas a c vitamin tartalma is.Na de lássunk egy ízletes receptet a sokaságból!
Hozzávalók az alaptésztához:
  • 25 dk.finom vaj/kerüljük a ráma margarint/
  • 15 dk. cukor /én nádcukrot javaslok/ ezeket habosra keverem
  • 20 dk. jobbféle étcsoki , apróra vagdosva
  • 20 dk. darált mandula
  • 25 dk. durumliszt fehér
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 ek. kakaó, kicsi fahéj
  • 3 ek. tejföl
  • 2.5 dl. tej
Mikor az utolsó csepp tej is belekerült az elektromos keverő edénybe, addig keverjük ameddig kis levegő buborékokat látunk a masszánkban:)
Közepes hőmérsékleten, /legjobb a légkeveréses program /megsütjük.
Ameddig szépen sül a tortácskánk, elkészítjük az eperhabot.
  • 1kg. jó érett eper
  • porcukor kevéske, attól függ mennyire édes a gyümölcs
  • 7 dl. hulala növényi tejszín /jól lehűteni/
  • 2 cs. vaníliás cukor
Az epret összetöröm, és elkeverem a cukorral, és a vaníliás cukorral.A tejszínt ráöntöm a gyümölcsre és az egészet kikeverem robotgéppel habosra. Nagyon gyorsan felverődik .
Amikor kihűlt a süti csak akkor halmozom rá a habot.Igazi vendégmarasztaló finomság!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések