2017. április 20., csütörtök

Napraforgómag-krém



Újabb finomság a gluténmentes kenőke.Kedvenc reggelink egyike.
Az apróra vágott vöröshagymát, és az apróra vágott kápia paprikát megdinsztelem a kókuszolajon. Az összes többi fűszert egy kicsit belepirítom, ezáltal hangsúlyosabbá válnak az ízek, és illatok.
Ez idő alatt a sütőben kissé megpirítom a napraforgómagot. Tényleg kicsit, mert ha barnásabbra sül, keserű lesz.
Ezek után nincs más dolgunk mint elővesszük kedvenc turmixunkat,és a pástétomhoz az összes hozzávalót lemixeljük.Amennyiben sűrűnek találjuk tiszta vízzel krémesebbé , kenhetőbbé tehetjük.
Az elkészült pástétomot pirított kenyérrel majszolhatjuk, vagy akár csak ropogós zöldségekkel mártogathatjuk.
Számos egészségre jótékony hatásai  mellett  a mag nem csak hogy finom,hanem ráadásul még a fogyást is elősegíti abból kifolyólag, hogy tele van fitokémiai anyagokkal, melyek beindítják az emésztést.
Amennyiben piknikezni indulsz, ne hagyd otthon.       


Hozzávalók:

40dkg napraforgómag
1 fej vöröshagyma
1db. kápiapaprika
3 ek. kókuszolaj
1 ek. ételízesítő
3 ek. sörélesztő pehely
őrölt kömény,só, bors, majoranna
2 ek. frissen facsart citromlé
friss petrezselyem /ízlés szerint/
kb:4-5 dl.tiszta víz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések