Az apróra vágott vöröshagymát, és az apróra vágott kápia paprikát megdinsztelem a kókuszolajon. Az összes többi fűszert egy kicsit belepirítom, ezáltal hangsúlyosabbá válnak az ízek, és illatok.
Ez idő alatt a sütőben kissé megpirítom a napraforgómagot. Tényleg kicsit, mert ha barnásabbra sül, keserű lesz.
Ezek után nincs más dolgunk mint elővesszük kedvenc turmixunkat,és a pástétomhoz az összes hozzávalót lemixeljük.Amennyiben sűrűnek találjuk tiszta vízzel krémesebbé , kenhetőbbé tehetjük.
Az elkészült pástétomot pirított kenyérrel majszolhatjuk, vagy akár csak ropogós zöldségekkel mártogathatjuk.
Számos egészségre jótékony hatásai mellett a mag nem csak hogy finom,hanem ráadásul még a fogyást is elősegíti abból kifolyólag, hogy tele van fitokémiai anyagokkal, melyek beindítják az emésztést.
Amennyiben piknikezni indulsz, ne hagyd otthon.
Hozzávalók:
40dkg napraforgómag
1 fej vöröshagyma
1db. kápiapaprika
3 ek. kókuszolaj
1 ek. ételízesítő
3 ek. sörélesztő pehely
őrölt kömény,só, bors, majoranna
2 ek. frissen facsart citromlé
friss petrezselyem /ízlés szerint/
kb:4-5 dl.tiszta víz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése