2017. április 13., csütörtök

Vegán málnakrémes “ sajttorta"



Szerintem fergetegesen finom és látványnak sem az utolsó.

Recept az alaphoz:

50 dkg datolya
15 dkg vegán keksz /összetörve, durvára/
2 ek. kókuszolaj
1-2 dl tiszta víz / szükség esetén, több, hogy krémesebb legyen/

Krém:

30 dkg kesudió
30 dkg málna
vanília
nádcukor saját ízvilágod szerint  / por formában/
1 dob. cocomas / coconut cream, bioboltokban /

Az alaphoz szükséges anyagokat laza masszává keverjük. Kapcsos tortaformát folpackkal kibélelem, és belenyomkodom .180 C kb: 10 percig sütöm.
A legalább 6-8 órát beáztatott, lecsepegtetett kesudiót, a málnát, az édesítőket és a kókuszkrémet turmixgépben pürésítem. / Praktikus turmixolás előtt a málnát összetörni, hogy a gépet ne terheljük feleslegesen./
A kihült tortaalapra ráhalmozom a krémet, elsímítom a tetejét, és a fagyasztóba dugom 1/2 órára.
Készítsétek el eperszezonban is, finom illatos , édes eperből.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések