Recept az alaphoz:
50 dkg datolya
15 dkg vegán keksz /összetörve, durvára/
2 ek. kókuszolaj
1-2 dl tiszta víz / szükség esetén, több, hogy krémesebb legyen/
Krém:
30 dkg kesudió
30 dkg málna
vanília
nádcukor saját ízvilágod szerint / por formában/
1 dob. cocomas / coconut cream, bioboltokban /
Az alaphoz szükséges anyagokat laza masszává keverjük. Kapcsos tortaformát folpackkal kibélelem, és belenyomkodom .180 C kb: 10 percig sütöm.
A legalább 6-8 órát beáztatott, lecsepegtetett kesudiót, a málnát, az édesítőket és a kókuszkrémet turmixgépben pürésítem. / Praktikus turmixolás előtt a málnát összetörni, hogy a gépet ne terheljük feleslegesen./
A kihült tortaalapra ráhalmozom a krémet, elsímítom a tetejét, és a fagyasztóba dugom 1/2 órára.
Készítsétek el eperszezonban is, finom illatos , édes eperből.
Készítsétek el eperszezonban is, finom illatos , édes eperből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése