2017. július 19., szerda

Feketeerdő-meggylekvár



Kedvelem a különleges és új ízeket, ezért idén ennél a receptnél maradtam.
Az egyik kedvenc lekvárom  ami messze felülmúlja a hagyományos ízeket. A végeredmény fantasztikus bonbon ízre sikeredett.

Hozzávalók:
6 kg kimagozott meggy
50 dkg jó minőségű étcsokoládé
6 dkg pektin
2  kg nádcukor /ízlésed szerint/
5 ek. rumaroma /elhagyható/
1 db citrom leve

A meggyet felraktam főni, és kb: 1/2 óra múlva botmixerrel félig szétturmixoltam (mi kedveljük a kissé roppanós  gyümölcsdarabokat a lekvárban).  Amikor kezdte elfőni a levét, hozzákevertem a cukrot, a pektint, a citrom levét és a fincsi csokidarabkákat. Még további 5-10 percig lassan főztem, majd hagytam teljesen kihülni a lekvárt. Én dobozokban, fagyasztóban tárolom télire.
Ahogy gyöngyöződött a lábasban leírhatatlan illatok csapódtak fel pár perc múlva. Lelki szemeim előtt már láttam is  a  reggeli házi kalácsot megkenve a tűzpiros lekvárral. Persze a kimaradhatatlan kávémmal. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések