![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxLBkw5Hlr17URvkuJxxbFaVuPaPyNql85uhBEG6-xwfLXFNW8z1CXARZfEhLpGRVAxC4LO4XWVEM-nQmK7xxEko3uQrrrJKOq8pvXtmdlYvORHVoKARhSLCmKO2iez83YNWDbOZ8xtwI/s320/20134584_1506932639329947_538775818_n.jpg)
Az egyik kedvenc lekvárom ami messze felülmúlja a hagyományos ízeket. A végeredmény fantasztikus bonbon ízre sikeredett.
Hozzávalók:
6 kg kimagozott meggy
50 dkg jó minőségű étcsokoládé
6 dkg pektin
2 kg nádcukor /ízlésed szerint/
5 ek. rumaroma /elhagyható/
1 db citrom leve
A meggyet felraktam főni, és kb: 1/2 óra múlva botmixerrel félig szétturmixoltam (mi kedveljük a kissé roppanós gyümölcsdarabokat a lekvárban). Amikor kezdte elfőni a levét, hozzákevertem a cukrot, a pektint, a citrom levét és a fincsi csokidarabkákat. Még további 5-10 percig lassan főztem, majd hagytam teljesen kihülni a lekvárt. Én dobozokban, fagyasztóban tárolom télire.
Ahogy gyöngyöződött a lábasban leírhatatlan illatok csapódtak fel pár perc múlva. Lelki szemeim előtt már láttam is a reggeli házi kalácsot megkenve a tűzpiros lekvárral. Persze a kimaradhatatlan kávémmal. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése