2017. július 13., csütörtök

Karalábéleves “vajas” galuskával



Nagyon finom, egészséges, könnyű nyári leves.A vajas galuskával tökéletesen harmonizál ,sőt selymesen krémessé teszi.

A leveshez felhasználtam:
2 db zsenge karalábé
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db burgonya
1 db vöröshagyma
petrezselyemzöld, só, bors
1 ek. kókuszolaj
1 ek. tönkölyliszt
rizs “tejszín”
1 citrom leve

galuskához:
2 ek. növényi vaj
2 ek. joghurt
3 ek. liszt
só izlés szerint

 A vöröshagymát pici darabokra vágtam, és megdinszteltem arany színűre.Hozzáadtam a felkarikázott zöldségeket, és kicsit lepirítottam.Megszórtam liszttel, ezzel is pirítottam, és felöntöttem vízzel, roppanósra főztem. A galuskához valókat összekevertem, és a forró levesbe szaggattam. Egészen rövidke ideig, kb.5-10 percig forraltam.  Hozzákavartam egy doboz vegán rizs “ tejszínt”, amitől ellenálhatatlanná válik minden egyes falat. A kitálalt meleg levest citromkarikával, petrezselyemzölddel, és pirítóssal díszítettem. 
Jó tanácsként: Minél később teszed a petrezselymet a levesbe annál több vitamin marad benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések