![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEeqHkS0AlJ9KMRCo-Jf5a-R3cGZEjr_ESQkteHbJOw_4OmWqqoYNQ-69P2KXpSS6htDsT2uzTvXhBflybCA1og2MrK7qYxgrQZysMipewwkwctQhNDU2_wFdJi_4GaV4DFFqqg03oNqQ/s320/fullsizeoutput_25d.jpeg)
Hozzávalók:
50-60 dkg rókagomba
1 fej vöröshagyma
1 ek. tönkölyliszt
5 ek kókuszolaj
1 dl rizs tejszín
1 tk tárkony
nagy csokor petrezselyemzöld, só, bors, pici szerecsendió
Puliszka hozzávalói:
1l víz
20 dkg kukoricadara
1 dl rizs főzőkrém (rizs tejszín)
5-7 dkg alsan (vegán vaj)
só
A gombát alaposan megtisztítottam, és átmostam. Kókuszolajon az apróra vágott hagymát megpároltam, és a feldarabolt gombát zsírjára pirítottam. Meghintettem liszttel, kicsit dinszteltem a fűszerekkel, és felöntöttem pár kanál növényi tejszínnel, pici vízzel. Lefedtem, közben párszor megkavargattam. Az elkészült, roppanósra puhult gombát nagy csokor petrezselyemzölddel ,és tárkonnyal alaposan megszórtam.
Ameddig pároltam a gombát az idő alatt a felforrt, sós vízbe belekevertem a kukoricadarát, a vegán vajat, és az alpro rizs főzőkrémet is. Elegendő pár percig főzni, nyugodtan el lehet zárni , hiszen fedő alatt tökéletesen megpuhult. A vajtól, és a rizs tejszíntől kellemesen krémes állaga lett. Még melegen tálaltam vendégeinknek, sokkal harmonikusabb, mint kihülve.
Nagyon finom lett, igazi ételköltemény ami a színkombinációnak is köszönhető volt.Salátának bébicéklát választottam, szerintem abszolút jó döntés volt. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése