- 8 közepes padlizsán
- 250 g mozzarella
- 2 ek darált lenmag
- kb. 100 g zsemlemorzsa
- só
- füstölt só vagy folyékony füst
- frissen őrölt bors
- 4 gerezd fokhagyma
A padlizsánokat kettévágom, a húsát egy éles késsel rácsosan bevagdosom − ügyelve arra, hogy ne szúrjam át a héjukat. Meglocsolom olívaolajjal, sózom, borsozom, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt puhára sütöm. A sült padlizsánok húsát egy keverőtálba kaparom, és hagyom langyosra hűlni. Hozzákeverem az apró kockákra vágott mozzarellát, a morzsát, a zúzott fokhagymát és a darált lenmagot. Ha valaki szükségét érzi, mehet még hozzá só és bors is. A füstölt sótól / folyékony füsttől olyan íze lesz, mintha szabad tűzön grilleződött volna. Jót tesz az ízének, javaslom, ne hagyjátok ki! Kézzel összegyúrom a masszát, majd korongokat formázok belőle. Forró olajban kisütöm a fasírtokat oldalanként pár perc alatt. Papírtörlőre szedem, leitatva a fölösleges zsiradékot.
Amikor a kép készült tepsiben sült fokhagymás, rozmaringos burgonyát sütöttem hozzá, ami nagyon fincsi frissen. Valamint wokban sült káposztás köret is készült hozzá, aminek a receptjét itt olvashatod.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése