2017. december 21., csütörtök

Mozzarellás padlizsán fasírt

Hozzávalók:
  • 8 közepes padlizsán
  • 250 g mozzarella
  • 2 ek darált lenmag
  • kb. 100 g zsemlemorzsa
  • füstölt só vagy folyékony füst
  • frissen őrölt bors
  • 4 gerezd fokhagyma

A padlizsánokat kettévágom, a húsát egy éles késsel rácsosan bevagdosom − ügyelve arra, hogy ne szúrjam át a héjukat. Meglocsolom olívaolajjal, sózom, borsozom, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt puhára sütöm. A sült padlizsánok húsát egy keverőtálba kaparom, és hagyom langyosra hűlni. Hozzákeverem az apró kockákra vágott mozzarellát, a morzsát, a zúzott fokhagymát és a darált lenmagot. Ha valaki szükségét érzi, mehet még hozzá só és bors is. A füstölt sótól / folyékony füsttől olyan íze lesz, mintha szabad tűzön grilleződött volna. Jót tesz az ízének, javaslom, ne hagyjátok ki! Kézzel összegyúrom a masszát, majd korongokat formázok belőle. Forró olajban kisütöm a fasírtokat oldalanként pár perc alatt. Papírtörlőre szedem, leitatva a fölösleges zsiradékot. 

Amikor a kép készült tepsiben sült fokhagymás, rozmaringos burgonyát sütöttem hozzá, ami nagyon fincsi frissen. Valamint wokban sült káposztás köret is készült hozzá, aminek a receptjét itt olvashatod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések