2017. december 6., szerda

Pite ünnepi hangulatban



Egy különleges édességet szerettem volna készíteni, mely méltó dísze az ünnepi asztalnak. Íme ! A kezdő házitündéreknek sem óriási kihívás. Csak elhatározás, egy nagy levegővétel, és hozzá kell látni. Persze aki ragaszkodik a klasszikus édességekhez, a bejgli rudakat se nélkülözze a világ kincséért sem. Minden túlzás nélkül elmondhatom, hogy tökéletes lett.

Hozzávalók:
500 g lisz
1/2 cs sütőpor
200 g hideg kókuszolaj ( még nem fagyos)
160 g cukor
14-18 ek. jéghideg tiszta víz

Töltelék:
Nagyon-nagyon apróra darabolt: datolya,narancs, serry, aszalt szilva, alma,pirított magok (mogyoró, mandula, pekándió,ami van otthon )
fahéj, vanília,agavé szirup, 
A tölteléket alaposan összekeverni. Az agavé szirup , esetleg nádcukor, csak aki nagyon édesen szereti akkor kell bele.

Elkészítése:
 A tészta hozzávalókat alaposan, simára összedolgozzuk. Kinyújtjuk kb: 3 mm vastagságra. Kör alakú formával kiszúrjuk. Mindegyik körhöz a megfelelő méretű csillag fomával társulunk. A kör alakú tésztát én egy muffin fém sütőformába nyomkodtam. Megtöltöttem mindegyik kosárkát a töltelék mix-szel, a tetejére ráhelyeztem a csillagokat. Most az egész tepsi nyers tésztát a hűtőbe tettem. Legalább 1/2-1 órára. A tetejét vékonyan mandula tejjel sütés előtt megkentem. Előmelegített sütőben 220°C ( nem elírás!) megsütöttem, kb: 20 percig. Csodálatos halvány aranyszínűre. Még melegen,  műanyag késsel kiszedegettem a megsült tortákat a formából, mert kihülés után nehézkes!
Akkor kihívásra fel, és hamarosan illatárban úszik a konyhánk!
Legyen csodaszép sütikben is gazdag Karácsonyotok.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések