Hozzávalók:
Palacsinta tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 7 dl szénsavas víz
- 4 dl tej
- 3 ek olaj
- pici só
- 30 dkg darált dió
- 3 dl tejszín
- tej
- 6 ek nádcukor
- 1 ek rumaroma
- 5 dl tej
- 2 ek étkezési keményítő
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 10 dk étcsokoládé
- 4 ek nádcukor
- csipet só
A palacsinta tésztájához a hozzávalókat gépi habverővel csomómentesre elkeverem, majd legalább fél órát hagyom állni. Ha ezután kicsit sűrűnek bizonyul, lehet hozzátenni még szénsavas vizet.
A diós töltelékhez a diót finomra darálom, majd egy lábosba hozzáadom a tejszínt, a cukrot, a rumaromát és összefőzöm. Csak éppen annyit főztem rajta, hogy egyet roggyanjon. Ha sűrűnek bizonyul, mehet bele tej a lazításhoz, úgy, hogy krémes állagú legyen. Az eredeti recept szerint van benne mazsola, ám azt családunk nem szereti (vagy csak én?), így kihagytam.
A csokiöntethez 2 dl tejben elkevertem az étkezési keményítőt. A maradék tejet kis lábasba teszem és felolvasztom benne az étcsokit. Majd a csokis tejhez hozzáadom a keményítős tejet, a nádcukrot, a kakaót és a csipet sót. És főzöm addig, míg besűrűsödik.
Természetesen a cukrot ízlés szerint lehet adagolni a diós töltelékhez és a csokiöntethez is.
A kisütött palacsintákat megtöltöm a diós töltelékkel, majd formás kis téglalapokat alakítok belőle. Háromszögre is elegendő hajtogatni, de én az étteremben ilyen formában találkoztam vele. :-) A tálaláskor öntöm rá a csokoládé öntetet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése